Pijnbestrijding

Pijn kan een flinke belemmering vormen in ons dagelijks leven
en ons moedeloos doen voelen.
Vooral als het pijn met een chronisch karakter betreft,
en er maar weinig effect behaald wordt met therapieën en medicatie.

neck%20pain%20image

Wat is pijn nou eigenlijk?

Pijn heeft in eerste instantie een signaalfunctie
om aan te geven dat er iets mis gaat in of met het lichaam.

Volgens de definitie van de International Association for the Study of Pain (IASP) wordt pijn gedefinieerd als “een onplezierige, sensorische en emotionele ervaring die gepaard gaat met feitelijke of mogelijke weefselbeschadiging of die beschreven wordt in termen van een dergelijke beschadiging”. Uit deze definitie komt zowel het somatische (lichamelijke) aspect, als de emotionele beleving naar voren. Dit laatste omdat de beleving van pijn van persoon tot persoon kan verschillen.

Bij beschadiging of grote druk op de huid of intern weefsel, produceert het lichaam Prostaglandine. Dit is een stof die de zenuwen prikkelt die vervolgens de pijnsignalen geleiden naar het ruggenmerg en vervolgens naar de hersenen. Hierdoor ontstaat er in de hersenen een bewuste waarneming van wat wij “pijn” noemen.
Soms echter, reageert het lichaam niet juist op prikkels, waardoor de hersenen pijn signaleren die niet altijd verklaarbaar lijkt, en vaak het gevolg is van een verstoring in de prikkelgeleiding en/of vertaling van signalen.

 Acupunctuur en pijnbestrijding

Bij Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink is bij veel pijnklachten een zeer snelle pijnverlichting mogelijk die vaak al tijdens de eerste behandeling voelbaar is!

Maaike geeft hierbij ook advies in verdere ondersteuning van de klacht. Dit kan betekenen dat je aan het werk gaat met stressklachten en soms begeleidende houdingsoefeningen mee krijgt of deze via een fysiotherapeut krijgt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust even contact op!

 

Deel deze pagina