Laseracupunctuur

Tradition meets innovation

Laseracupunctuur combineert de Klassieke acupunctuur van de Chinese Geneeskunde met de Wetenschappelijke bevindingen van de werking van laserlicht.

Wat is Laseracupunctuur?

LASER is een afkorting voor “ Light Amplification by Stimulated Emission by Radiation”

Licht oftewel de energie van fotonen (lichtdeeltjes) heeft de eigenschap om de huid te doordringen op een diepte van ongeveer 2 a 3 centimeter diep. Door deze bestraling van laserlicht ontstaat onder andere een verhoging in de stofwisseling van de cel.

Laseracupunctuur is bijzonder geschikt voor het bestrijden van pijn en weefselherstel. Een behandeling is veilig, pijnloos en geeft vaak en snel resultaat.

Hoe werkt het?

Laseracupunctuur is gebaseerd op de lokale werking van laserlicht. Door met laserlicht te bestralen wordt lokaal ATP aanmaak, bloedcirculatie, regeneratieve processen (bot – /kraakbeen- / bindweefsel aanmaak) gestimuleerd.

Bij laseracupunctuur wordt gebruik gemaakt van rood licht dat de eigenschap heeft diep in het weefsel door te dringen. Onderzoeken naar laseracupunctuur hebben uitgewezen dat bij een golflengte van 660 nm een minimale absorptie en maximale penetratie in de huid ontstaat.

Het laserlicht stuurt een geconcentreerde hoeveelheid fotonen (lichtdeeltjes) de weefsels in. Deze fotonen worden door de cellen opgenomen en de wisselwerking zorgt voor het in gang zetten van allerlei biochemische processen die de cel in staat stelt zichzelf te genezen.

De werking van laserlicht en de specifieke frequenties en golflengte zijn wetenschappelijk aangetoond en veilig. Laseracupunctuur verbindt de kennis van de werking van laserlicht volgens de wetenschap met de kennis van de klassieke Chinese acupunctuur, en legt zo een brug.

Elke willekeurige puntcombinatie kan via 10 dioden (lichtuitgangen) tegelijkertijd op de acupunctuurpunten gestimuleerd worden conform de klassieke acupunctuur. Deze dioden worden middels huid-tape bevestigd op de huid. De behandeling is hierdoor pijnloos en daarom een goed alternatief voor mensen die bang zijn voor naalden, maar ook voor behandeling bij kinderen.

De optimale behandelingsduur is 30 minuten, en inclusief intake en onderzoek is de totale behandelduur ongeveer 45 tot 60 minuten. Bij kinderen is deze behandelduur korter aangezien de reactietijd bij kinderen beduidend sneller is. De behandelduur hangt hierbij af van de leeftijd van het kind (hoe jonger, hoe korter).

Per klacht wordt gekeken welke werkwijze het meest geschikt is voor optimaal resultaat. Dit kan betekenen dat er uitsluitend gekozen wordt voor laseracupunctuur, maar soms wordt ook gekozen voor een combinatie of enkel klassieke acupunctuur. De beslissing hiertoe wordt beïnvloedt door fysiologische factoren zoals bijvoorbeeld bij bloedstollingsproblematiek de keuze voor laseracupunctuur beter is, of bij bepaalde specifieke stimulatie van punten in een behandeling waarbij klassieke acupunctuur beter ingezet kan worden.

Welke factoren worden beïnvloed met laserlicht?

1. Toename vascularisatie
2. Stimulatie productie collageen
3. Stimulatie ATP opbouw
4. Toename activiteit lymfestelsel
5. Verhoging DNA en RNA synthese
6. Vermindering prikkelbaarheid zenuwweefsel
7. Stimulatie fibroblast activiteit
8. Stimulatie weefselgranulatie en bindweefselprojecties
9. Stimulatie vrijkomen acetylcholine

9 wetenschappelijke klinische resultaten

1. Verbetering bloedsomloop
2. Verbetering bloedparameters (zuurstof stofwisseling en immuniteitsfactoren)
3. Afname ontstekingsprocessen
4. Afname oedeem
5. Stimuleren van de cel activiteit
6. Immunologische werking in huidcellen en bloed
7. Antibiotische werking
8. Hoge effectiviteit pijnstilling
9. Verbetering bot- en kraakbeenweefsel

Voor wie is laseracupunctuur?

Laseracupunctuur is bijzonder geschikt voor mensen met angst voor naalden en kinderen. Het werkt op effectieve wijze bij onder andere;

Pijnbestrijding
Wondgenezing/ weefselherstel
Huidaandoeningen
Bloedcirculatie problematiek
Stress- en depressieklachten
Slaapproblemen
Vermoeidheidsklachten
Spijsverteringsklachten
Hoofdpijn en migraine
Schildklierproblematiek

Informeer naar de mogelijkheden bij jouw klachten.

Deel deze pagina