Protocol Coronavirus/COVID-19

Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink –  protocol coronavirus / COVID-19

Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink hanteert een protocol coronavirus / COVID-19. 

Lees dit acupunctuur protocol coronavirus voorafgaand aan iedere afspraak opnieuw door want er kunnen tussentijdse veranderingen worden doorgevoerd. Om besmetting binnen de praktijk zoveel mogelijk te beperken zijn de volgende regels opgesteld:

1. Ik kan u NIET behandelen als er sprake is van een van de volgende situaties:

  • U heeft één of meerdere van de volgende – ook milde! – symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
  • U heeft de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad
  • U heeft huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten
  • Er is bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen COVID-19 vastgesteld
  • U bent de afgelopen 14 dagen in een land met code oranje of rood (m.b.t. COVID-19) geweest

Kom dan NIET naar de praktijk maar neem telefonisch contact met ons op. De afspraak kan te allen tijde kosteloos worden verzet. Ik neem het zekere voor het onzekere: bij twijfel wordt een afspraak altijd verzet.

2. De RIVM basisregels gelden verder uiteraard: handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en meteen weggooien, houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

3. Neem een eigen grote handdoek en een fleecedeken mee. Deze moeten schoongewassen / ongebruikt zijn. Op dringend advies van het kabinet: neem tevens uw eigen mondkapje mee, deze dient u te dragen vanaf binnenkomst totdat u na afloop weer buiten staat. Ook ik draag een mondkapje.

4. Ik werk uitsluitend op afspraak. Kom alleen naar de afspraak. Kom niet te vroeg en ook niet te laat.

5. Bij aankomst: De wachtruimte is zo opgesteld dat de anderhalve meter gehanteerd kan worden, en door de planning zullen er ook zo min mogelijk mensen in de wachtruimte aanwezig zijn. mag maximaal 1 persoon aanwezig zijn.

6. Ontsmet bij binnenkomst de handen met de alcohol / handgel die bij de deur.

7. Ik kan helaas geen koffie, thee of water aanbieden. Een eigen flesje drinken is wel toegestaan.

8. De WC is gesloten voor gebruik. Uitsluitend bij hoge nood kan u hiervan gebruik maken. Deze graag zo hygiënisch mogelijk achterlaten, zodat ik de WC alleen hoef te ontsmetten voor anderen. Doorspoelen met WC deksel erop. Was en droog uw handen goed na afloop.

9. De 1,5 meter afstand kan niet gehanteerd worden tijdens het voelen van de pols, lichaamsonderzoek en het plaatsen/verwijderen van de naalden. Dat zijn de enige momenten waarop ik dichtbij zal staan met uiteraard een mondkapje. Alle overige momenten zal de 1,5 meter worden gehanteerd.

10. Bent u 70 jaar of ouder of valt u in een risicogroep? Wees dan extra voorzichtig. Een afspraak plannen is alleen aan te bevelen als u echt heel erg last heeft van uw klacht en behandeling niet kan wachten.

11. Raak zo min mogelijk aan.

12. Betaling dient zoveel mogelijk contactloos / met pinautomaat.

13. Besef dat ik Corona-besmettingen niet 100% kan voorkomen, zelfs niet met inachtneming van bovenstaande maatregelen.

Ik zal mij uiteraard ook aan bovenstaande regels houden en daarnaast veelvuldig schoonmaken en ventileren. Neem bij vragen of opmerkingen over het gehanteerde protocol gerust contact met mij op.

Hartelijk dank voor de medewerking en hopelijk tot ziens bij Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink!

Deel deze pagina