Pijnklachten

Acupunctuur bij pijnklachten

Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen en bestrijden van acute en chronische pijnklachten.

Pijn is een signaal vanuit de hersenen dat ons ervan bewust maakt dat er ergens in het lichaam iets misgaat. Je kunt het dus zien als een beschermingsmechanisme; zonder pijnprikkel zouden we niet overleven omdat we dan niet tijdig en adequaat in kunnen grijpen.

In veel gevallen lost het lichaam het probleem zelf op en soms is er wat hulp van buitenaf nodig. Maar wat nu als je met je pijnklachten al verschillende specialisten hebt gezien en nog steeds is er geen verbetering? Of nog erger: de oorzaak van de pijn is niet goed te achterhalen, laat staan op te lossen.

Het behandelen van pijnklachten met acupunctuur is zeer fascinerend en geeft vaak razendsnel resultaten! Met acupunctuur is het mogelijk om zodanig invloed op het zenuwstelsel uit te oefenen, dat het lichaam beter in staat gesteld wordt om de focus te leggen op herstel van de klacht. In eerste instantie zal een verbeterde bloedcirculatie optreden, waardoor de hersenen het pijnsignaal vaak al zullen dempen! Dit zul je direct opmerken en soms is zelfs bewegingsbeperking gelijk opgelost.

Echter zal het daadwerkelijke herstel van de klacht pas vanaf dat moment op gang komen. Ga er dus vanuit dat er een aantal behandelingen nodig is om de klacht voorgoed op te kunnen lossen. In deze behandelperiode zul je merken dat het grillige van de pijnklacht er langzaam af gaat en de klacht steeds verder afneemt.

Indien nodig werk ik samen met andere specialisten, zoals fysiotherapeuten, manueel therapeuten en osteopaten, om een zo volledig mogelijk herstel te kunnen bewerkstelligen en terugkeer van de klacht te voorkomen.

Wil je weten of ik iets voor jouw pijnklachten kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op en ik help je zo goed als ik kan verder op weg naar een oplossing.

Wil je wat meer weten over de werking van acupunctuur bij pijnklachten? Lees dan ook eens dit artikel met bijgevoegde links: waarom prik je dat acupunctuurpunt daar?

Deel deze pagina