Werkwijze

Werkwijze

Bij Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink staat niet alleen de klacht waarvoor je komt, maar jij als persoon in jouw specifieke situatie en omgeving, centraal.
Dat betekent dat een totaalbeeld gevormd wordt die je meer duidelijkheid geeft over de ontstaanswijze van je klacht(en). Daarbij krijg je meer ideeën over hoe je leefstijl kan bijdragen in het optimaliseren van je lichamelijke en psychische welbevinden.
Weer lekker in je vel, en meer inzicht in hoe dat nu bij jou werkt!

Stap voor stap naar een betere balans

Doormiddel van een intakegesprek, pols/tongdiagnose* en lichamelijk onderzoek ontstaat een totaalbeeld van je lichamelijke en psychische gezondheid.
Voor het eerste consult zal daarom ruim de tijd genomen worden.
Samen met jou zal een behandelplan opgesteld worden, inclusief indicatie van behandelduur.

Afname van pijnklachten soms al tijdens de eerste behandeling!

Kom je met pijnklachten, dan zul je merken hoe snel acupunctuur werkt! Zowel de pijnsensatie als bewegingsbeperking nemen merkbaar af. Dit betekent echter niet dat de klacht daarmee ook direct is opgelost. Door de verbeterde bloedcirculatie in het betreffende gebied weet het lichaam dat er aandacht besteed wordt aan de klacht, waardoor het pijnsignalen kan dempen. Nu word het lichaam geholpen om het probleemgebied sneller te helen. Je zult merken, blessures helen veel sneller en chronische pijnklachten nemen steeds verder af!

Motivatie voor behandeling

Redenen om te kiezen voor acupunctuur bij Praktijk voor acupunctuur Maaike Averink kunnen zijn:

 • Je hebt de voorkeur voor een holistische benadering van je klacht (en de klacht is daar geschikt voor).
 • Je klachten blijven aanhouden, ondanks verschillende reguliere behandelingen. Mogelijk kom je regulier niet meer in aanmerking voor behandeling omdat er geen oorzaak gevonden wordt.
 • Je bent regulier onder behandeling, maar wilt aanvullend wat doen aan de bijwerkingen van medicatie.
 • Je hebt het gevoel dat de klachten waar je mee rondloopt een diepere oorzaak hebben, die je graag wilt aanpakken.
 • Je wilt graag preventief behandeld worden ter ondersteuning van een gezonde levensstijl.
 • Je bent nieuwsgierig naar de werking van acupunctuur en de zienswijzen van de Chinese geneeskunde.

Bij Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink kun je verwachten:

 • Dat je privacy gewaarborgd wordt en je persoonlijke informatie alleen inzichtelijk is voor jou en Maaike.
 • Dat je aan het roer blijft staan, en behandeling slechts onder jouw akkoord op de afgesproken wijze zal plaatsvinden.
 • Dat je een duidelijk beeld krijgt van de te verwachten behandelfrequentie, voortgang (doormiddel van een scorekaart), en behandelduur.
 • Dat bij vermoedens van acute/levensbedreigende condities of betere aansluiting met andersoortige specialismen een duidelijk advies of verwijzing volgt.
 • Dat hygiëne zeer hoog in het vaandel staat, en je te allen tijde behandeld wordt met steriele wegwerpnaalden en schone, zorgvuldig gereinigde materialen.
 • Dat zowel ziekte symptomen als onderliggende oorzaken op zorgvuldige wijze uiteengezet worden, zodat je zelf ook beter begrijpt hoe de vork in de steel zit.

*De pols- en tongdiagnose zijn binnen de Chinese geneeskunde belangrijke uitgangspunten om te bepalen waar mogelijke verstoringen zich bevinden. De polsslag onthult, behalve informatie over de functie van het hart, nog veel meer belangrijke informatie! Op de tong valt eveneens een hoop over de organen en hun werking af te lezen. Poets de tong liever niet voorafgaand aan het intakegesprek, want aan (wel of niet aanwezig zijn van) tongbeslag valt informatie af te lezen!

Deel deze pagina