Ervaringen

Lees hier ervaringen bij Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink van anderen.

Neuropathie
Na een half jaar chemotherapie te hebben gehad, bleef ik hiervan nog enkele restverschijnselen houden waaronder neuropathie.
Neuropathie is een aandoening van de zenuwen die zich bij mij vooral uiten onder mijn voeten.
Wat een raar overprikkeld, verdoofd en wattig gevoel geeft en dat maakte het lopen wat moeilijker omdat ik de “grip” miste.
Volgens de oncoloog zou herstel in het eerste jaar zijn en anders ……er mee leren leven.
De oncoloog gaf mij nog 1 tip ,(de gouden tip) mogelijk zou acupunctuur voor mij een oplossing kunnen zijn,
Onder het motto niet geschoten is altijd mis heb ik contact opgenomen met Maaike.
Bij het eerste telefoon gesprek zei Maaike dat ze waarschijnlijk wel wat voor mij kon betekenen.
Haar specialisatie is namelijk neuropathie.
Al bij de eerste behandeling voelde ik al duidelijk verschil, dat gaf ons beiden goede hoop.
Nu 9 behandelingen verder kan ik zeggen dat het voor 60% verbeterd is.
Helemaal weg zal de neuropathie waarschijnlijk niet gaan maar hier kan ik mee leven.
Dank je wel Maaike voor je kundigheid.
Nancy (58)
————————

Slaapproblemen

Al sinds klein kind kom ik slecht in slaap. Ik heb er al heel veel aan gedaan maar tot ik naar Maaike ging, heeft niets geleid tot een oplossing waardoor ik goed in slaap kon vallen. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten van acupunctuur maar de aanpak en achtergrond van Maaike sprak me sowieso aan.

Maaike kon me goed uitleggen wat de oorzaak van mijn slaapprobleem was, wat nog nooit iemand heeft kunnen doen. Ik heb ooit als kind mijn systeem ten aanzien van slaap ernstig verstoord. Maaike heeft door middel van acupunctuur deze verstoring doorbroken en opnieuw ‘geprogrammeerd’ als het ware. Ze legt enorm goed uit, ook wat ik ervan kon verwachten.

Dat gebeurde ook. Eerder dan verwacht, dus met minder sessies, merkte ik al dat er iets veranderd was. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo lang en goed achter elkaar goed geslapen! Er is echt een doorbraak geweest door de behandeling van Maaike. Ik zou haar niet alleen vanwege haar vakkundigheid maar ook als mens van harte aanbevelen als je klachten hebt. Juist bij klachten ook waarbij je tot nu toe nog geen oplossing hebt kunnen vinden in de reguliere geneeskunde. Dank je wel, Maaike!

Groetjes, Wendy

——————-

Chronische schouder- en rugklacht

Voordat ik wat over Praktijk voor Acupunctuur Maaike Averink vertel, ga ik eerst wat terug in de tijd.
Winterberg 1996; waar een busongeluk plaatsvond en waar zeven personen omkwamen.
Een van die personen was mijn vrouw, zelf had ik 35 botbreuken, geperforeerde longen en een gescheurde Aorta, waar later een Aortaprothese van enkele centimeters werd geplaatst.

Daarna gingen er jaren van revalidatie aan vooraf om weer te kunnen lopen, maar de pijn bleef en mijn rug groeide daardoor krommer om de pijn te ontzien. Een operatie was nodig maar met een risico van 70% voor een dwarslaesie.

Mijn lichaam had een conditie van een 85-jarige man, en verwacht werd dat ik binnen afzienbare tijd in een rolstoel zou belanden.

Natuurlijk was ik het UMC heel dankbaar voor wat ze allemaal hadden gedaan, ten slot van rekening hadden zij er voor gezorgd dat mijn kinderen een vader konden blijven houden.
Maar opgeven dat nooit!

In 2002 kwam ik al eens in aanraking met een acupuncturist, die mij destijds via elektro acupunctuur enorm heeft geholpen om de pijn te verzachten. Destijds heeft dit mij geholpen mijn weg in het leven weer te vinden.

In 2014 kwam ik Maaike tegen via een vriendin van mij. Omdat ik zulke positieve ervaringen al had met acupunctuur was ik erg nieuwsgierig naar wat zij voor mij kon betekenen.

Tegenover mij zat een mooie jonge vrouw met veel kennis van het vak acupunctuur. Maar deze vrouw kan veel meer brengen dan dat! Tijdens de behandeling hadden de naalden dezelfde functie als destijds toen ze na het plaatsen van de naalden een tens apparaat aan hingen om de naald te stimuleren. Zij heeft dit niet nodig, als zij in de buurt van die naalden is.
Waarschijnlijk door haar intentie hoe ze met haar cliënten energetisch en veel eerlijke liefde voor haar vak.
Al na tien minuten voelde ik dat mijn lichaam zich herstelde en het meest op rug en schouders. De rest van het lichaam herstelde zich in de avonduren.  Bij het naar bed gaan voelde mijn lichaam veel beter aan en heb ik heerlijk geslapen!

Bedankt lieve Maaike, en je ziet mij snel terug!

Roy, Deventer

———————

Stoppen met roken

Wij zijn naar Maaike gegaan omdat wij wilden stoppen met roken. Nou, dat is gelukt. Mijn man rookte een pakje zware van Nelle per dag,en ik deed er 2 dagen mee.je moet het wel zelf doen,maar het gaat veel gemakkelijker.Ook heb ik ervaren dat je helemaal beter in vel gaat zitten.Geestelijk voel ik me door de Acupunctuur ook veel beter.Wij zijn heel tevreden over de behandelingen van Maaike.

Gonny, Apeldoorn
———————

Depressie, slaapproblemen, spijsverteringsklacht

Via een verwijzing ben ik bij je gekomen. Ik was in een zoveelste depressie beland.
De persoon die mij verwees naar jou, vertelde enthousiaste verhalen over je. Over jou als mens en over acupunctuur.
Ik had nooit verwacht dat acupunctuur zoveel voor mij kon betekenen. Vooral niet voor mijn psychosociale problemen.
Ik had gehoord over acupunctuur, maar had het zelf nooit ondergaan. Een wereld ging voor mij open na mijn eerste bezoek aan jou. Ik kon niet wachten op de volgende behandeling.

Wat mij aanspreekt in de behandelingen bij jou, is dat je niet alleen de naalden zet als het ware, maar je er ook uitleg bij geeft. En ook vertelt wat ik kan voelen op het moment dat de naald gezet wordt. Ik lig het dus niet alleen te ondergaan, maar ervaar het ook duidelijk. Je geeft tips over wat ik zelf kan doen. Ik word dus zelf actief / verantwoordelijk om er ook wat aan te doen. En de acupunctuur geeft mij de zet om het te kunnen doen. Een duwtje in de rug. Naast mijn depressie had ik ook last van slaapproblemen en darm-, spijsverteringsproblemen.
Stap voor stap heb ik deze samen met jou kunnen aanpakken.
Door bij elke behandeling een cijfer te geven aan mijn problemen waar ik aan wilde werken, kreeg ik inzicht in de veranderingen. In mijn geval verbeteringen. Dat gaf mij zoveel voldoening.

Jouw enthousiasme voor je beroep, heeft mij ook enthousiast gemaakt. Als mensen mij vragen of ik baad heb bij de behandelingen bij jou en ik vol enthousiasme vertel hoe het met mij gaat, hoe goed ik slaap, zie ik verbaasde gezichten die toch het fijne er van willen weten. Ik hoop ze zo ook enthousiast te maken voor de acupunctuur bij jou.

Bedankt voor wat je voor mij hebt kunnen betekenen en voor alle informatie die je mij hebt gegeven om hoe het lichaam omgaat met problemen. Dit heeft mij zelfinzicht gegeven waardoor ik in de toekomst eerder mijn problemen aan kan pakken.

Anoniem

——————–

Ik heb afgelopen week een behandeling gehad bij Maaike, en mijn ervaring wil ik graag delen. In de loop der jaren heb ik vaak last gehad van spanningshoofdpijn en kom hier maar moeilijk vanaf.

In de behandeling heeft Maaike mij uitgebreid alles uitgelegd, wat ze doet, hoe ze het doet en wat ze graag wil bereiken met mijn klachten.

Ik heb de behandeling als prettig ervaren en het gaf mij ontspanning. Tijdens de behandeling voelde ik gelijk effect in mijn lichaam (het was echt aan het ‘werk’)! Na de behandeling merkte ik dat mijn nek losser voelde. Nu, drie dagen na de behandeling merk ik dat ik meer energie heb, en minder vermoeid de dag doorkom. Ook mijn nachtrust is verbeterd, en ik merk dat ik met de tips van Maaike echt verbetering in mijn lichaam voel.

L. te Zutphen

————————

Zeer comfortabel, duidelijk persoon. Fijne behandelmethode. Voelde me op mijn gemak en dat was bevorderlijk voor het resultaat! Heb regelmatig, vrij heftige, langdurige hoofdpijnklachten. Dit is voor mij een hele behulpzame en effectieve methode!

M. te Nijkerk

—————————

Chronische pijnklachten

Maaike Averink heb ik leren kennen als een kundig, vriendelijke, enthousiaste dame met heel veel passie voor haar werk!

Ik kwam bij haar omdat ik al heel lang rugpijn had en daar kwamen ook nog pijn in de schouder en voet bij.

Het ging maar niet over dus acupunctuur proberen.  Het heeft mijn ogen geopend en alles viel op z’n plaats. Het gaat niet alleen om fysieke pijn maar zeker ook psychische onbalans. En dat klopt!

Maaike heeft het heel duidelijk uitgelegd hoe alles werkt en wat je gaat voelen als je de naaldjes geplaatst krijgt!

Ik kan het iedereen aanraden, ze heeft mij enorm geholpen, na 3 maanden loop ik nu weer vrolijk zonder pijn over straat!!

Vrouw, 48 jaar uit Brummen

 

Deel deze pagina